Din kompletta filterleverantör

Ventilationsfilter

Vi tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av ventilationsfilter.

Stort utbud, rätt kvalité, snabba leveranser.

Filter till fastigheter, industri och processer.

 

 

Påsfilter

Påsfilter från Airtec Filter har ett mycket brett användningsområde, de passar lika bra i fastigheter som för industriellt bruk. Filtren har kapacitet att ta upp stora mängder partiklar och luftsmuts vilket ger en god innemiljö. Dess låga tryckfall säkerställer dessutom god driftsekonomi. Filtren har hög temperatur och fuktbeständighet samt uppfyller väl de normer som svarar mot EN 779:2002 och EUROVENT 4/5.

Samtliga påsfilter kan levereras i standard samt specialdimensioner efter kundens önskemål i filterklasserna G4 till F7 i syntetfibermedia eller F6 till F8 i microglasfiber.

 

Standard

Vårt mest miljövänliga alternativ.

Ramen består av kvistfritt trä nertorkat till 8%. Ramens utformning och exakta gering skapar ett mycket vridstyvt och stabilt filter som är helt återvinningsbart genom förbränning.

 

Plast

För miljöer som ej får innehålla organiskt material.

Med ram i återvinningsbar plast är detta det bästa alternativet till tex livsmedel och läkemedelsindustrin. Ramens konstruktion med speciella hörn skapar ett filter som är stabilt även vid “stora dimensioner”.

 

 

 

Grovfilter G4 Syntet

Påsfilter med syntetiskt filtermedia. Dessa filter används vanligen som frånluftsfilter inom industrin och har hög stofthållningsförmåga. Grovfilter kan även passa bra som förfilter i process och ventilationsanläggningar.

 

Finfilter F5-F7 Syntet

Påsfilter med detta nyutvecklade syntetiska filtermedia kan med fördel användas för filtrering av till och/eller frånluft i ventilationsanläggningar. Filtermaterialet består av 3 skikt och har trots sitt låga tryckfall mycket god avskiljningsförmåga under hela filtrets livslängd. Ett filter med mycket hög mekanisk resistens som klarar upp till 100% RH.

 

 

Finfilter F6-F8 Microglas

Påsfilter med filtermedia av microglas är ett välbeprövat och kostnadseffektivt filter. Filtrets låga tryckfall i kombination med hög stoftupptagningsförmåga ger ett mycket brett användningsområde. Microglas F7 och F8 passar också bra som förfilter till Hepa och microfilter.

 

 

Kassettfilter

Vår egen produktion av kassettfilter ger stora möjligheter avseende sortiment och flexibilitet. Kassettfilter har ett brett användningsområde, från grovfilter/förfilter till finfilter och är idag dessutom vanliga som standardfilter i kompaktaggregat från många tillverkare.

Vi tillverkar kassettfilter med papp eller plastram samt med flera varianter avseende filtermedia. Alla våra kassettfilter kan levereras i standard samt specialdimensioner efter kundens önskemål.

 

Standard,

Ramen består av en nyutvecklad mycket fukttålig plastad papp. Ramens utformning skapar ett filter med stabil kompakt konstruktion som är helt återvinningsbart genom förbränning. Filter med pappram har ett skyddande nät på utloppssidan. Finns i tjocklekar från 25 till 131mm.

 

Plast

Med ram i återvinningsbar plast är detta det bästa alternativet till tuffa och fuktiga miljöer. Ramens konstruktion med speciella hörn skapar ett mycket vridstyvt filter som är stabilt även vid “stora dimensioner”. Kassettfilter med plastram finns i tjocklek 48 och 96mm samt som 100mm filter med 25mm ”header”.

 

Airtec Filter i Borås AB

 

Tel: 033 27 06 01/10

Fax: 033 27 06 00

 

epost: info@airtecfilter.se

 

Adress:

 

Ställvägen 6

516 34 Dalsjöfors

Sverige

 

Kontaktpersoner;

 

Christer Eriksson

 

Mobil: 0706 27 94 60

christer.eriksson@airtecfilter.se

 

Johnny Fridén

 

Mobil: 0703 27 06 06

johnny.friden@airtecfilter.se

 

Tommy Modin

 

Mobil: 0706 27 94 46

tommy.modin@airtecfilter.se

 

 

Skellefteå

 

Gunnar Westerlund

 

Mobil: 0767 90 09 95

gunnar.westerlund@airtecfilter.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Glaspanel

Kassettfilter i filterklass G3 som levereras med filtermedia av torr eller adhesiv (klibbig) glasfiber. Dessa kassettfilter är gjorda för att avskilja större partiklar och grövre luftföroreningar men kan med fördel även användas som förfilter för att öka livslängden på finfilter.

Kleenpleat

Ett ytförstorat, veckat kassettfilter med filtermedia av syntetfiber i filterklasserna G4 och F5. Kleenpleat passar mycket bra som uppgradering av äldre befintliga filterinstallationer och som förfiltrering till finfilter och mikrofilter. Kleenpleat har mycket låga tryckfall vilket ger god driftsekonomi.

Minipleat

Ett tätveckat kassettfilter i filterklasserna F6 och F7. Minipleatfilter har tack vare sina täta limseparerade veck mycket stor filterarea trots sitt lilla yttre format. Denna konstruktion ger lågt tryckfall och medger hög stofthållningsförmåga. Minipleat används med fördel som till och frånluftsfilter i kompaktaggregat samt som förfilter till HEPA och mikrofilter.

Kompakt/Microfilter

Vi marknadsför kompaktfilter som kan levereras i filterklasserna F6 till F8. Filtren har en kompakt och stabil konstruktion med mycket stor filterarea. Plastramen är försedd med en 25mm ytterram (sk. header) för att passa i befintlig gejd.

Det är dessutom möjlig att få med kolladdat (500g/m²) F7 filtermedia. Detta ger både partikel och luktupptagning i samma filter.

 

Vi tillhandahåller ett brett sortiment av Hepa och Mikrofilter för applikationer med riktigt höga krav på luftfiltrering.

Dessa filter finns i en mängd varianter – kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för just dina behov.

Copyright © All Rights Reserved